(ВІДЕО) Двох іноземців з Індії та Північної Кореї затримали українські прикордонники біля кордону зі Словаччиною

НАЗАД
24 квiтня 2019 11:53

Іноземного «студента» закарпатського вишу та депортованого з Німеччини «північнокорейця» виявили в прикордонні та чагарниках військовослужбовці Чопського загону.

Учора зранку дільничний інспектор від відділу «Великий Березний» затримав чоловіка без документів, що посвідчують особу та підтверджують законність перебування в Україні. Іноземця, який стверджував, що він  громадянин Індії, виявили на околиці н.п. Великий Березний неподалік кордону зі Словаччиною. Затриманий пояснював, що навчається в одному з місцевих вишів, проте не зміг підтвердити цю інформацію жодними документами.

Ще одного правопорушника затримали учора ввечері на ділянці відділу «Ужгород». Прикордонникам надійшло повідомлення від словацьких колег про те, що камери відеоспостереження зафіксовали рух невідомої особи в бік України. Прикордонники одразу ж вислали у вказаний район групи реагування від найближчих відділень та перекрили напрямки можливого руху правопорушника.

За півтори години пошуків чужинця затримали з допомогою службового собаки. Чоловіка відшукали в лісі, де він сподівався сховатись від правоохоронців. Затриманий був без документів, проте заявив, що він є громадянином Північної Кореї. Чоловік розповів, що протягом тривалого часу проживав у країнах ЄС, доки його не депортували з Німеччини. Оскільки посвідку на повернення він також прострочив, вирішив перетинати кордон поза пунктами пропуску.

Наразі обидва порушники знаходяться у пунктах тимчасового тримання Чопського загону. Після встановлення осіб та всіх обставин скоєння правопорушень, «індійця» буде притягнуто до відповідальності за порушення прикордонного режиму, «корейця» - за порушення державного кордону України, згодом його повернуть у Словаччину в порядку реадмісії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси